Amerikanskt, Bullar & Muffins baking soda, bakpulver, cheesecake, corn, corn flakes, corn- and chicken soup, cornflakes, cornsoup, cornstarch, cream cheese, cupcake, frysta jordgubbar, färska jordgubbar, färskost, hårdkokt ägg, jordgubbar, jäsmjöl, jästmjöl, maizena, majsstärkelse, mjöl, mjölk, muffin, naturell färskost, philadelphia, rumsvarmt smör, smör, smör- och rapsolja, socker, strawberries, strösocker, vanilj, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vaniljsås, vaniljsåspulver, vaniljvodka, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Jordgubbs- och cheesecakemuffins

 
 
 
7 stora eller 12 mindre muffins
 
Muffin-bas:
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
125 g rumsvarmt smör
1,75 dl strösocker
2 ägg
1,25 dl mjölk
150 g jordgubbar (ca 2,5 dl)
0,5 dl strösocker
1,5 msk Maizena majsstärkelse
 
Vailjströssel:
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör
 
Cheesecakefyllning:
200 naturell färskost
0,75 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Sät ugnen på 175°C.
Börja med cheesecakefyllningen och vispa osten mjuk med hjälp av en elvisp.
Rör ner socker, ägg och vaniljsocker och vispa blandningen luftig.
 
Fortsätt sedan med muffinsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål.
Vispa smör och 1,75 dl strösocker med elvisp och vispa ner äggen ett i taget.
Tillsätt mjölken och rör sedan ner blandningen i mjölblandningen och rör ihop så att det precis blandar sig.
Fyll muffinformar till hälften med muffinsmeten.
Skiva jordgubbarna och blanda dem med 0,5 dl strösocker och majsstärkelse
Lägg en klick jordgubbssmet i varje form, men gör inte av med all smet.
 
Fyll ena halvan av formarna med cheesecakesmet och fyll upp andra halvan med resten av muffinsmeten.
Toppa med lite jordgubbsmos på mitten.
 
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet till en smuldeg och strö det över muffinsarna.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills smeten stannat, känn efter med en sticka. Gör du mindre muffins så låt dem inte stå lika länge i ugnen.