Korv & Skinka, Nötkött, Potatis & Rotfrukt chorizo, chorizokorv, dijon, dijonsenap, dragon, dragonkvist, finhackad, finhackad dragon, finhackad persilja, finmald svartpeppar, fransk senap, färsk dragon, färsk persilja, färsk potatis, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, gul lök, hårdkokt ägg, inlagda persikor, jodat salt, kokt potatis, koncentrerad oxfond, konserverade persikor, lök, lök gul, lökpulver, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjukt smör, oliv, oliv olja, olivolja, oxfilé, oxfond, peppar, persik, persika, persikor, persikospad, persilja, persillade, potatis, potatistortilla, rumsvarmt smör, röd lök, rött vin, salt, salt med jod, scampi, schallottenlök, schalottenlök, scharlottenlök, senap, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, spanskt vin, svartpeppar, svartpepparkorn, torkad dragon, tornedo, tornedos, tortilla, tournedo, tournedos, vin, vinäger, vitt vin, vitvin, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor, äppek, äppel, äppelcheesecake, äppelcider, äppelcidervinäger, äppelkaka, äppelklyftor, äppelpaj, äpple, äpplen, örtsmör

Tournedos med tortilla och örtsmör

 
 
 
4 portioner
 
4 tournedos av oxfilé
1 tsk salt
4 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
 
Tortilla:
500 g kokt färskpotatis
1 schallottenlök
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
100 g tunt skivad chorizokorv
6 ägg
 
Örtsmör:
2 schallottenlökar
1 dl torrt vitt vin
1 tsk äppelcidervinäger
75 g smör
1 tsk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dragon
1 krm salt
 
Börja med örtsmöret.
Skala och finhacka löken och blanda den med vin och vinäger i en kastrull och låt koka utan lock tills vätskan kokat in och låt sedan kallna.
Rör ihop smör, senap, persilja, dragon och salt och blanda sedan ner löken.
Forma smöret till en rulle och linda in det i smörgåspapper.
Förvara rullen i kylen fram till servering.
 
Gör sedan tortillan.
Skiva den kokta potatisen och skala och finstrimla löken.
Stek potatisen i olja i en stekpanna i 2-3 minuter, så att den får fin färg.
Salta och blanda ner löken och stek ytterligare någon minut.
Lägg några skivor chorizo i botten av en annan stekpanna och lägg på potatis.
Varva potatisblandningen och chorizo i stekpannan.
Vispa äggen och häll dem över potatisen och chorizon och stek alltsammans tills det börjar stelna.
Vänd, om möjligt, upp tortillan i den andra stekpannan igen så att även den andra sidan får en fin stekyta.
 
Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör i en stekpanna i 2-3 minuter på varje sida, beroende på köttets tjocklek.
Lägg köttet att vila i folie i ca 5 minuter innan det serveras.
 
Servera köttet med potatistortillan skuren i tårtbitar, örtsmör och en god sallad