Choklad, Fröer & nötter, Skorpor & Småkakor chokladdoppad, chokladdoppat, chokladfrosting, chokladkaka, chokladkola, chokladsmet, flarn, hårdkokt ägg, knäckig chokladkaka, ljus choklad, mandel, mandelflarn, mandelspån, mandeltosca, mellanmjölk, mjukt smör, mjöl, mjölk, mördeg, mörk choklad, rumsvarmt smör, salt, smör, smördeg, socker, sockerfri choklad, spån, strösocker, tosca, vetemjöl, vetemjöl special, vit choklad, vit chokladfrosting, ägg, äggula, äggulor

Toscarutor på mördegsbotten

 
 
ca 24 st

150 g rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor
 
Tosca:
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelspån
 
Garnering:
100 g mörk, smält choklad
 
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker och salt i en skål eller matberedare.
Tillsätt smöret och äggulorna och knåda snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (ca 25x30 cm).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 minuter och låt den sedan svalna.
 
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelspån till toscasmeten i en kastrull.
Låt blandningen koka ihop och bred ut toscan över mördegen.
Grädda kakan igen, mitt i ugnen i 10-12 minuter.
 
Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm och låt sedan rutorna kallna.
 
Doppa kakorna på snedden i smält choklad och låt dem stelna i kylen.
 
Näringsinnehåll per kaka:
192 kcal
2 g protein
12 g fett
18 g kolhydrater