Toscarutor på mördegsbotten

ca 24 st
150 g rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor
Tosca:
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelspån
Garnering:
100 g mörk, smält choklad
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker och salt i en skål eller matberedare.
Tillsätt smöret och äggulorna och knåda snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (ca 25x30 cm).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 minuter och låt den sedan svalna.
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelspån till toscasmeten i en kastrull.
Låt blandningen koka ihop och bred ut toscan över mördegen.
Grädda kakan igen, mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm och låt sedan rutorna kallna.
Doppa kakorna på snedden i smält choklad och låt dem stelna i kylen.
Näringsinnehåll per kaka:
192 kcal
2 g protein
12 g fett
18 g kolhydrater