Obeprövade recept buljong, buljongtärning, finhackad rosmarin, finhackad timjan, finmald svartpeppar, flingsalt, flingsalt med jod, färsk rosmarin, färsk timjan, färska tomater, grillad kyckling, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grön paprika, gul lök, gul paprika, hela konserverade tomater, hönsbuljong, hönsbuljongtärning, jodat salt, koncentrerad kycklingfond, konserverade tomater, krossade tomater, kyckling, kyckling färs, kycklingbuljongtärning, kycklingfärs, kycklinglasagne, lasagne, lasagne plattor, lasagneplattor, lök, lök gul, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mellanmjölk, mjukt smör, mjöl, mjölk, oliv olja, olivolja, olja, paprika, passerade tomater, pasta, pasta plattor, pastaplattor, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, rumsvarmt smör, röd paprika, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, soltorkad tomatpasta, squash, svartpeppar, timjan, tomat pure, tomat puré, tomatpure, tomatpuré, torkad rosmarin, torkad timjan, vetemjöl, vetemjöl special, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, zucchini, zuccini, zuchini

Kycklinglasagne

4 portioner

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda eller gula paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
 
Sås:
90 smör
6 msk vetemjöl
1 liter mjölk
 
10 lasagneplattor
 
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela och kärna ur paprikorna och hacka dem och zucchinin.
Fräs kycklingfärs, lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller kastrull.
Krydda med timjan och rosmarin.
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med färsen tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt alltsammans koka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
 
Smält smöret till såsen i en kastrull och blanda ner mjölet.
SPäd med mjölken under vispning. 
Låt såsen koka i ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
 
Varva sås, lasagneplattor och köttfärsröra i en ugnssäker form.
Avsluta med sås och riven ost över.
Gratinera lasagnen mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Servera lasagnen med kokt bellaverde eller en god sallad.
 
Näringsvärde per portion:
828 kcal
62 g protein
37 g fett
58 g kolhydrater