Kycklinglasagne
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda eller gula paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Sås:
90 smör
6 msk vetemjöl
1 liter mjölk
10 lasagneplattor
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela och kärna ur paprikorna och hacka dem och zucchinin.
Fräs kycklingfärs, lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller kastrull.
Krydda med timjan och rosmarin.
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med färsen tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt alltsammans koka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret till såsen i en kastrull och blanda ner mjölet.
SPäd med mjölken under vispning.
Låt såsen koka i ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Varva sås, lasagneplattor och köttfärsröra i en ugnssäker form.
Avsluta med sås och riven ost över.
Gratinera lasagnen mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Servera lasagnen med kokt bellaverde eller en god sallad.
Näringsvärde per portion:
828 kcal
62 g protein
37 g fett
58 g kolhydrater