Fläskkött, Gratänger & Matpajer, LCHF, Svamp & Bär bacon, baconpaj, finhackad timjan, färsk timjan, gratäng, grädde, gul kantarell, gul lök, gula kantareller, hårdkokt ägg, jodat salt, kantarell, kantareller, kantarellfond, kantarellpaj, lachfpaj, lavkarbo, lavkarbo paj, lowcarb, lowcarb paj, lowcarb pie, lök, lök gul, lökpulver, ost, paj, peppar, salt, salt med jod, svamp, svamppaj, timjan, torkad timjan, vispad grädde, vispgrädde, vitpeppar, vitpepparkorn, västerbotten, västerbottenost, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Kantarell- och baconpaj utan paj

 
 
 
4 portioner
 
1 gul lök
1 paket bacon
ca 350 g kantareller
salt och vitpeppar
0,5 dl färsk, finhackad timjan
3 ägg
1 dl vispgrädde
1,5 dl riven västerbottenost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken fint och strimla baconet.
Fräs det i smör eller olja tillsammans med svampen tills all vätska kokat in.
Smaka av med salt och peppar och rör ner timjan.
VIspa ihop ägg, grädde och ost.
Fördela svampblandningen i en ugnsfast form och häll äggblandningen över.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
 
Servera med en god sallad.
 
Näringsinnehåll per portion:
423 kcal
21 g protein
36 g fett
5 g kolhydrater