Fisk & Skaldjur, Gratänger & Matpajer anjovis, ansjovis, fisk, fiskbuljong, fiskbuljongtärning, fiskfilé, fiskkrydda, flingor, flingsalt, flingsalt med jod, frukost flingor, grädde, jodat salt, knorr fiskkrydda, mjukt smör, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, stevia strö, strö, ströbröd, strösocker, torsk, torskfilé, vispad grädde, vispgrädde, vit fisk, vit fiskfilé, vitpeppar, vitpepparkorn

Torsk a la Jansson

 
 
4 portioner
 
ca 600 g torsk
4 dl grädde
1 liten burk ansjovis
ströbröd
smör
salt & vitpeppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en form och lägg i fisken.
Salta & peppra.
Finhacka ansjovisen och bred hacket över fisken.
Koka upp grädde och anjovisspad i en kastrull.
Låt puttra ca 10 min så det tjocknar något.
Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över fisken.
Strö över ströbröd på torsken och hyla över smör.
In i ugnen i ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått lite fin färg.
 
Servera med pressad potatis, kokta grönsaker och en god sallad.