Gratänger & Matpajer, Kyckling & Fågel basilika, creme, creme fraiche, dijon, dijonsenap, finhackad, finhackad basilika, finmald svartpeppar, fransk senap, färsk basilika, färska tomater, grillad kyckling, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grädde, hela konserverade tomater, jodat salt, kelda ostsås, kelda tomatsås, koncentrerad kycklingfond, konserverade tomater, krossade tomater, kyckling, kyckling färs, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, kycklingfärs, kycklinggratäng, kycklingklubba, kycklingklubbor, kycklingkrydda, kycklinglasagne, kycklinglår, körsbärstomat, körsbärstomater, lagrad ost, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mellangrädde, ost, ostsås, panerad kyckling, passerade tomater, peppar, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, riven ost, salt, salt med jod, senap, soltorkad tomatpasta, soltorkade tomater, soltorkade tomater pasta, soltorkade tomater-pasta, svartpeppar, svartpepparkorn, tomat pure, tomat puré, tomater, tomatpure, tomatpuré, tomatsås, vispad grädde, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver

Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika

 
 
 
4 portioner
 
1 grillad kyckling
5-10 körsbärstomater
1 kruka basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 pressade vitlösklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
 

Sätt ugnen på 225 °C.

Rensa kycklingen och skär köttet i bitar.

Lägg kycklingen i en ugnsform, halvera kötsbärstomaterna och lägg över.

Strimla basilikan och strö över.

Blanda dijonsenap, grädde, pressad vitlök och créme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över kycklingen och strö över osten.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.

Servera med ris och/eller en smarrig sallad.