Örtbakad baconlindad nötytterfilé med krämig pasta

Sätt ugnen på 125°.
Putsa filén fri från hinnor och skär den i 4 bitar.
Hacka örterna och blanda med vitlöken på en skärbräda.
Rulla köttet i hacket och klappa lite så att örterna fäster.
Lossa baconskivorna och rulla in köttet i dem.
Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om däri.
Lägg över i en ugnssäker form, stick in en stektermometer och stek i mitten av ugnen till 60-63°, ca 30 min.
Sås och tillbehör:
Koka ihop vin och grädde med en skalad vitlöksklyfta och buljong till hälften.
Mixa med mixerstav.
Koka upp pastavatten.
Om du har färsk sparris, skär då bort den nedersta delen.
Förväll sparrisen hastigt, 1-2 min, i pastavattnet.
Ta upp dem med hålslev och kyl.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Ta ut köttet och låt det vila i folie i ca 15 minuter.
Hetta upp en stek- eller wokpanna, lägg i smör och fräs först svampen, tillsätt sparris, sockerärter och slutligen tomater.
Smaka av med salt.
Häll av pastavattnet och blanda den avrunna pastan med såsen.
Lägg upp på tallrikar.
Dela köttet i portionsbitar och skär dem på diagonalen, lägg bredvid pastan.
Strö slutligen över grönsakerna.
Servera genast.