Fisk & Skaldjur, Soppor & Såser, Svenska klassiker finhackad, finhackad persilja, finhackat, fisk, fiskbuljong, fiskbuljongtärning, fiskfilé, färsk persilja, hårdkokt, hårdkokt ägg, mjöl, mjölk, persilja, salt, torsk, torskfilé, vetemjöl, ägg

Kokt torsk med äggsås

 
4 port

4 portionsbitar torskfilé
3 dl fiskbuljong
salt
 
1 hårdkokt ägg
3 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
2 msk finhackad persilja
salt och vitpeppar
 
Börja med såsen.
Koka ett ägg hårdkokt och hacka det fint.
Blanda ut mjölet i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken.
Koka upp såsen och åt småkoka i ca 3 minuter och ställ sedan åt sidan.
Koka upp buljongen i en vid gryta och sänk sedan värmen.
Salta fisken och låt den sjuda i buljongen under lock i ca 3 minuter.
Ta upp fisken med en hålslev och håll varm till servering.
Koka upp såsen igen och vispa ner ägghack och persilja.
Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
 
Servera fisken med såsen och kokt potatis.