Chokladkolapaj med hallon
1 kaka, ca 12 bitar
100 g smör
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
1,5 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
1,5 dl färska hallon
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull och tag den från värmen.
Blanda ner havregryn, smör och vetemjöl och blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter) och grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den fått en fin färg.
Koka upp grädde, smör och sirap och sänk värmen och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
Hacka chokladen grovt, ta kolasåsen från värmen och vispa ner chokladen.
Vispa tills det är en blank, slät smet.
Häll fyllningen i pajformen och strö hallonen över.
Ställ i kylen över natten eller i minst 5 timmar innan servering.
Servera med vispad grädde.