Choklad, Kakor & Pajer bakpulver, creme fraiche, florsocker, kakao, ljus choklad, ljus muscovado, ljust muscovadosocker, mandelmjöl, mjöl, mjölkchoklad, muscovado, muscovadosocker, mörk choklad, olja, råriven rödbeta, rårivna rödbetor, rödbeta, rödbetor, socker, solros, solrosolja, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, vit choklad, ägg, äggula, äggvita

Chokladkaka med rödbetor och krämig topping

 
1 kaka, ca 12 bitar

150 g mörk choklad
3 dl rårivna rödbetor
3 ägg 
2 ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
1 dl solrosolja
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl mandelmjöl
 
Glasyr
150 g ljus choklad (ej vit)
1,5 dl florsocker
1 dl creme fraiche
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan.
Skala och riv rödbetorna, lägg dem i en sil och pressa ur vätskan.
Vispa ägg, muscovando- och strösocker salt olja med en elvisp i 2-3 minuter.
4. Vänd ner vetemjöl blandat med vaniljsocker, bakpulver, kakao och mandel.
Vänd ner rödbetorna och den smälta chokladen.
Fyll en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Täck med folie om kakan börjar se bränd ut.
Prova med en provsticka för att se när kakan är klar.
Låt kakan svalna innan glasyren breds på.
Smält chokladen över vattenbad.
Blanda den med florsocker och creme fraiche till en jämn smet. 
Servera kakan med en klick vispad grädde.