Indiskt, LCHF, Nötkött, Soppor & Såser fiber, fiber husk, fiberhusk, fond, garam masala, grädde, gul lök, jättegott by Tina, kalvfond, koncentrerad kalvfond, kryddmix, köttfärs, lök, mjölk, nötfärs, potatismjöl, soja, soya, vispad grädde, ägg

Indiska köttbullar med gräddig Garam Masalasås

 
4 port

1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
1 tsk fiberhusk eller 1 msk potatismjöl
500 g nötfärs
1 påse kryddmix till indiska köttbullar (Jättegott by Tina Nordström)
 
3 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk soja
2 tsk Garam Masala
 
Hacka löken och mixa ihop den, med en mixerstav, med mjölk, ägg, fiberhusk och kryddmixen. 
Blanda ner köttfärsen och rulla smeten till köttbullar och stek dem på medelvärme.
Lägg köttbullarna åt sidan och häll ner grädden i samma stekpanna som köttbullarna stektes i. 
Vispa ner soja, fond och garam masala och låt småputtra en stund.
 
Servera köttbullarna och såsen med ris och en god sallad.