Fläskkött, LCHF, Svamp & Bär buljong, champinjoner, dijon, dijonsenap, dragon, fiber, fiber husk, fiberhusk, fläsk, fläskfärs, grädde, gul lök, köttbuljong, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, lök, mald svartpeppar, peppar, potatismjöl, rumsvarmt smör, salt, smör, svartpeppar, torkad dragon, vispgrädde, ägg, äggula, äggulor

Fläskfärsbiffar i krämig champinjonsås

 
4 port
 
biffarna:
500 g fläskfärs
2 äggulor
1 tsk fiberhusk eller 1 msk potatismjöl
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
0,5 tsk mald svartpeppar
smör att steka i
 
såsen:
200 g färska hackade champinjoner
1 liten, finhackad gul lök
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk köttbuljongpulver
 
Blanda alla ingredienser till biffarna i en stor bunke.
Forma färsen till 4-8 biffar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Lägg undan biffarna och lägg i champinjonerna och löken i pannan och fräs dem mjuka.
Slå på grädde och vispa ner senap och buljong och låt småputtra i någon minut.
Häll såsen över biffarna och servera tillsammans med en god sallad (och/eller klyftpotatis)