Grillad lammstek med chimichurri
4 port
1 kg benfri lammstek
smöreller olja att steka i
salt och peppar
Chimichurri:
2 finhackade vitlösklyftor
smör eller olja att steka i
2 msk citronsaft
0,5 hackad röd chili
2 msk finhackad färsk oregano
salt och peppar
Pensla köttet med smör eller olja och salta och peppra.
Grilla över glöd i ca 5 min på varje sida, så att köttet får fin färg.
Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt grilla på indirekt värme tills det får en innertemperatur på 60-65°C.
Låt köttet vila i folie i ca 5 min innan det skärs upp.
Fräs vitlöken i smör eller olja och rör sedan ner övriga ingredienser.
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat.
Häll den varma såsen över köttet och servera det med klyftpotatis eller grillade grönsaker.