Grillat, Kryddor & Marinader, Nötkött biff, färsk timjan, grilla, grillad kyckling, grillad lax, grillat, lime, limejuice, limesaft, mald svartpeppar, olja, peppar, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, rapsolja, ryggbiff, ryggbiffar, salt, smör- och rapsolja, soja, soya, svartpeppar, svartpepparkorn, timjan, torkad timjan, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor

Timjan- och vitlöksmarinerad ryggbiff

 
 
4 portioner
 
4 ryggbiffar, gärna med fettkappan kvar
salt och peppar
 
Marinad:
1 dl rapsolja
2 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 pressad lime
0,5 kruka finhackad timjan
salt och peppar
 
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i en platspåse tillsammans med köttet så att det får gojsa ihop sig.
Låt det ligga i kyl tills det är dags att tillaga, gärna över natten.
Kör ett varv med salt och pepparkvarnen över köttet och grilla det. Inntertemperatur ska vara ca 58-60°C för medium.
 
Servera med en god sallad och kanske lite potatis om man vill.