Fyllda munkar


Smält smöret och värm tillsammans med mjölken tills blandningen är ljummen.
Smula ner jästen och lös den i blandningen.
Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta samman till en jämn, kladdig deg.
Jäs under duk i cirka en halvtimme.
Under tiden passar det bra att göra sylten eller någon annan fyllning som man gillar (Jag fyllde hälften av mina med marsan-sås och hälften med Rabarbercurd).
Dela degen i två delar och kavla ut dem till fyrkanter.
Skär decimeterstora rutor, lägg en klick sylt i mitten av varje ruta och fäst ihop flikarna undertill så att en rund bulle formas.
Jäs i ytterligare 20 minuter under duk.
Hetta upp rapsoljan i en stor traktörpanna (använd en termometer för att se till att den håller sig under 180 grader) och fritera munkarna i cirka en minut per sida (de ska få färg och hinna gräddas hela vägen in till syltkärnan).
Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker eller pudra florsocker över dem.