Knäckig kladdkaka

ca 8 bitar
Chokladsmet:
50 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret till chokladsmeten.
Vispa ägg och socker flyffigt och tillsätt resten av ingredienserna till chokladsmeten.
Häll chokladsmeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret till knäcksmeten och blanda ner övriga ingredienser.
Häll knäcksmeten över chpkladsmeten och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass till.