Choklad, Kakor & Pajer bakpulver, chokladkaka, chokladkola, chokladsmet, grädde, havre, havregryn, hårdkokt ägg, jäsmjöl, kaka, kakao, kladd, kladdis, kladdkaka, knäck, knäckig, knäckig chokladkaka, knäckig kladdkaka, knäcksmet, ljus sirap, mjöl, rumsvarmt smör, salt, sirap, smet, smör, socker, strösocker, vanilj, vaniljpulver, vaniljsocker, vanillinsocker, vetemjöl, vispad grädde, vispgrädde, ägg, äggula, äggulor, äggvita

Knäckig kladdkaka

 
 
ca 8 bitar

Chokladsmet:
50 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
 
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret till chokladsmeten.
Vispa ägg och socker flyffigt och tillsätt resten av ingredienserna till chokladsmeten.
Häll chokladsmeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret till knäcksmeten och blanda ner övriga ingredienser.
Häll knäcksmeten över chpkladsmeten och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass till.