Grytor, LCHF, Nötkött grytbitar, gul lök, kanel, kanelstång, krossade tomater, köttbuljong, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, lagerblad, lök, mald nejlika, nejlika, nötkött, oregano, peppar, rödvinsvinäger, salt, smör, smör- och rapsolja, socker, stevia strö, strösocker, svartpeppar, syltlök, tomatsås, vatten, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor

Stifado- kryddig grekisk köttgryta

 
4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g grytbitar av nötkött
smör att steka i
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker (sukrin om man vill göra lchf-variant)
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt och peppar
 
Skär löken i bitar och finhacka vitlöken och fräs allt i smör eller olja i en stor kastrull i ett par minuter.
Bryn grytbitarna tillsammans med löken så de får färg och tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningar, socker, vinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och nejlika och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt avrunnen syltlök och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris eller haricot verts.