Ostgratinerad örtagårdskyckling

4 port
4 kycklingfiléer
1 paprika
1 liten knippa salladslök
1/2 fänkål
2 1/2 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackade färska örter (tex. timjan, basilika etc)
2 msk smält smör
salt och peppar
2 dl riven ädelost
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och strimla paprikan.
Finhacka löken och fänkålen och lägg alla grönsaker i en ugnsfast form.
Blanda grädde, fond, vitlök och örter och häll över grönsakerna.
Bryn kycklingfiléerna i en het panna och salta och peppra.
Lägg kycklingfiléerna ovanpå och pensla dem med smöret.
Stek i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut och strö oster över och gratinera i ytterligare 10 minuter, till kycklingen är genomstekt.
Servera med en god sallad (eller färsk pasta) och lite färska örter.