Gratänger & Matpajer, Kyckling & Fågel, LCHF, Ost basilika, fänkål, färsk timjan, grillad kyckling, grädde, grön paprika, koncentrerad kycklingfond, kyckling, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, lök, oregano, ost, paprika, paprikapulver, peppar, purjolök, riven ost, röd paprika, salladslök, salt, smör, svartpeppar, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, ädelost

Ostgratinerad örtagårdskyckling

 
4 port

4 kycklingfiléer
1 paprika
1 liten knippa salladslök
1/2 fänkål
2 1/2 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackade färska örter (tex. timjan, basilika etc)
2 msk smält smör
salt och peppar
2 dl riven ädelost
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och strimla paprikan.
Finhacka löken och fänkålen och lägg alla grönsaker i en ugnsfast form.
Blanda grädde, fond, vitlök och örter och häll över grönsakerna.
Bryn kycklingfiléerna i en het panna och salta och peppra.
Lägg kycklingfiléerna ovanpå och pensla dem med smöret.
Stek i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut och strö oster över och gratinera i ytterligare 10 minuter, till kycklingen är genomstekt.
 
Servera med en god sallad (eller färsk pasta) och lite färska örter.