Kyckling & Fågel, LCHF, Ost, Soppor & Såser grillad kyckling, grädde, koncentrerad kycklingfond, kyckling, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, ost, peppar, riven ost, riven ädelost, rumsvarmt smör, salt, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, vispgrädde, ädelost

Kycklingfilé med ädelostsås

 
4 portioner

4 kycklingfiléer
smör eller olja att steka i 
salt och peppar
 
4 dl vispgrädde
1 dl riven ädelost
1 tsk koncentrerad kycklingfond
 
Sätt ugnen på 175°.
Putsa kycklingfiléerna och bryn dem i en helt panna med smör eller olja.
Krydda med salt och peppar och lägg filéerna i en ugnsfast form.
Låt kycklingen gå färdig i ugnen (ca 15 minuter).
Koka under tiden upp grädden och smält ner osten i den och vispa ner fonden.
Låt såsen puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
 
Servera såsen till kyckligen och klyftpotatis.