Helstekt fläskytterfilé med grönpepparsås och grillade märgben

4 portioner
500 g fläskytterfilé
smör att steka i
salt och peppar
4 märgben
flingsalt
25 g smör
1 schallottenlök
0,5 dl grönpepparkorn
0,5 dl whiskey
2,5 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Sätt ugnen på 175°C.
Putsa filén och salta och peppra den runtom.
Bryn filén i en het panna med smör runtom och lägg den sedan i en ugnsfast form.
Låt filén gå färdig i ugnen tills den har en innertemperatur på 70 grader medan du gör såsen.
Linda sedan in den i folie och låt den vila i ca 15 minuter.
Höj temperaturen på ugnen till 225 grader.
Ställ märgbenen i en ugnsfast form och strö lite flingsalt över dem.
Ställ dem i ugnen i ca 20 minuter tills märgen blivit mjuk, låt den inte stå för länge dock, då rinner den ut i formen.
Hacka löken och fräs den genomskinlig i en kastrull tillsammans med grönpepparn.
Häll på whiskey, vatten och fond och koka ner till hälften.
Sila bort löken och pepparn och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Vispa ner grädden och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera allt sammans med en god sallad, eller klyftpotatis.