Bullar & Muffins, Jul bullar, bulle, hårdkokt ägg, jodat salt, jäsmjöl, jäst, jästmjöl, mandelmassa, mjukt smör, mjöl, mjölk, rumsvarmt smör, saffran, saffransbullar, saffransbulle, saffranskladdkaka, saffransmousse, saffranspannacotta, saffranspannkaka, saffron, safron, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, socker, strösocker, vanilj, vaniljcreme, vaniljfrön, vaniljglasyr, vaniljkräm, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vaniljsås, vaniljsåspulver, vaniljvodka, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Fluffiga saffransbullar

 
 
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 g saffran
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
200 g mandelmassa eller vaniljkräm
 
Till pensling:
1 ägg
25 g smör
vaniljsocker eller strösocker att strö över.
 
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader C.
Häll mjölken över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt saffran, socker, salt, ägg, smör och vetemjöl och arbeta till en lös, smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i minst en timme.
Gör vaniljsåsen eller rulla mandelmassan till små bollar under tiden.
Rulla degen till bollar och gör ett hål i varje boll och fyll det med vaniljkräm eller mandelmassa och nyp ihop så att fyllningen inte rinner ut.
Sätt ugnen på 250 grader C.
Ställ på en plåt och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
Låt bullarna svalna något, på galler, medans smöret smälter.
Häll socker i en skål.
Pensla bullarna med smöret och doppa dem sedan i sockret.
 
Ska man frysa in bullarna är det godaste att frysa in dem utan sockret, och dekorera dem i sista sekund innan servering när det tinats upp.