Indiskt, Kyckling & Fågel, LCHF, Soppor & Såser butter, butternut, butternutpumpa, chili, chilipeppar, chilipulver, citron meliss, citrongräs, citronklyftor, citronmeliss, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, fet yoghurt, finriven ingefära, finrivet limeskal, garam masala, garammasala, grekisk yoghurt, grillad kyckling, gurkmeja, ingefära, kardemumma, kardemummakärnor, koncentrerad kycklingfond, krydd peppar, kryddpeppar, kyckling, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, kycklingklubba, kycklingklubbor, kycklinglår, kyftpotatis, lime, limeblad, limejuice, limesaft, limeskal, limezest, nypressad citronsaft, olivolja, olja, panerad kyckling, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, pump, pumpa, riven ingefära, rysk yoghurt, röd chili, röd chilipeppar, salt, sesam, sesamfrö, sesamfrön, sesampasta, spansk chilipeppar, spis kummin, spiskummin, tahini, tahinipasta, turkisk yoghurt, ugnsrostad pumpa, yoghurt

Tandorikyckling med kardemummarostad pumpa och tahinisås

 
 
4 portioner
 
8-12 kycklinginnerfiléer
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 finriven vitlöksklyfta
3 cm finriven ingefära
saft från ½ citron
1 dl turkisk yoghurt
½ tsk chilipeppar
salt och peppar
 
2 lime
1 dl matyoghurt
2 msk tahini (sesampasta)
4 msk olivolja
2 krm salt
 
1-2 butternutpumpor
½ tsk kardemumma
1 tsk kryddpeppar
salt och lite olja
 
 Putsa kycklingfiléerna fria från senor.
Blanda gurkmeja, garam masala, spiskummin, vitlök, ingefära, citron, yoghurt, chilipeppar och salt och peppar.
Lägg kycklingen i yoghurtmarinaden över natten.
 
Skär bort skalet från limen så att den vita hinnan försvinner.
Skär sedan ut klyftorna och skiva dem och lägg i en bunke.
Blanda limen med olivolja och salt.
Blanda ner yoghurt och tahini och låt såsen stå kallt tills det är dags för servering.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan och skär den i två halvor, på längden.
Kärna ur pumpan och skär varje halva i klyftor.
Lägg klyftorna på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda med kardemumma och kryddpeppar.
Salta och ringla lite olja över och blanda ihop allt med händerna.
Ställ pumpan i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter tills de mjuknat och fått fin färg.
Grilla under tiden kycklingfiléerna.
 
Servera kycklingen med pumpan, tahinisåsen och en god sallad.