Spröda Twixkakor

 
 
ca 20 kakor
 
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
 
2,5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
 
Garnering:
200 g mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten (smöret ska inte smältas).
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20*30cm och grädda i ca 20 minuter.
Blanda socker, grädde, sirap och vaniljsocker i en kastrull med tjock botten.
Låt koka ihop till en kolasmet vid ca 120 °C (Om du inte har en termometer- gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg).
Bred sedan ut kolan över kakbotten.
Låt stå kallt medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svala kolafyllningen.
Låt stå svalt till servering.
 
Näringsinnehåll per kaka:
302 kcal
2 g protein
20 g fett
27 g kolhydrater