Fisk & Skaldjur, LCHF, Soppor & Såser citrongräs, citronklyftor, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, cream cheese, fisk, fiskbuljong, fiskbuljongtärning, fiskfilé, fiskkrydda, färska räkor, hårdkokt ägg, knorr fiskkrydda, kokande vatten, mald svartpeppar, panerad rödspätta, panerad rödspättafilé, peppar, philadelphia, philadelphiaost, rumsvarmt smör, räkor, räkor med skal, räkost, räkostgratäng, rödspettafilé, rödspätta, salt, skalade räkor, smör, smör- och rapsolja, vatten, vit fisk, vit fiskfilé, vit peppar, vita pepparkorn, vitpeppar, vitpepparkorn, ägg, äggula, äggulor

Räkfylld rödspätta med hollandaisesås

 4 portioner

600 g skinn- och benfria rödspättafiléer
200 g philadelphiaost
100 g skalade räkor
1 tsk Knorr fiskkrydda
salt och peppar
 
Hollandaisesås:
3 msk vatten
1 tsk citronsaft
2 äggulor
100 smör
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda philadelphiaost med räkor och fiskkrydda.
Klicka ut blandningen på fiskfiléerna och rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast form.
Salta och peppra fisken och ställ den i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
 
Gör under tiden såsen.
Smält smöret.
Blanda vatten, citronsaft och äggulor i en kastrull.
Värm upp såsen under omrörning, tills den tjocknat, men mycket viktigt att den inte kokar.
När såsen har tjocknat ta av den från värmen och vispa ner smöret, lite i taget, i en tunn stråle.
Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
 
Servera fisken med såsen och en god sallad och kokta primörer.