Kalkonfilé med senapsdressing och råstekt potatis
4 portioner
1 kalkonfilé (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
1 msk dijonsenap
3 msk rapsolja
2 msk vatten
0,5 dl finhackad gräslök
500 g potatis
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°C.
Salta, peppra och bryn köttet runtom i smör i en stekpanna.
Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, ca 30 minuter.
Låt köttet vila i folie i ca 15 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget, och vispa ner vatten och gräslök.
Skeda såsen över köttet och servera med lättkokta grönsaker.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
Stek dem mjuka på medelvärme i smör och krydda med salt och peppar.
Servera kalkonen med potatisen och dressingen och en smarrig sallad.
Näringsinnehåll per portion:
353 kcal
30 g protein
16 g fett
20 g kolhydrater