Amerikanskt, Kyckling & Fågel, Soppor & Såser dijon, dijonsenap, finhackad gräslök, finmald svartpeppar, fransk senap, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, gräslök, kalkon, kalkonfilé, kokande vatten, mald svartpeppar, malen svartpeppar, peppar, raps, rapsolja, rumsvarmt smör, salt, senap, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, svartpepparkorn, turkey, vatten

Kalkonfilé med senapsdressing och råstekt potatis

 
 
4 portioner
 
1 kalkonfilé (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
 
1 msk dijonsenap
3 msk rapsolja
2 msk vatten
0,5 dl finhackad gräslök
 
500 g potatis
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
Salta, peppra och bryn köttet runtom i smör i en stekpanna.
Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, ca 30 minuter.
Låt köttet vila i folie i ca 15 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
 
Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget, och vispa ner vatten och gräslök.
Skeda såsen över köttet och servera med lättkokta grönsaker.
 
Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
Stek dem mjuka på medelvärme i smör och krydda med salt och peppar.
 
Servera kalkonen med potatisen och dressingen och en smarrig sallad.
 
Näringsinnehåll per portion:
353 kcal
30 g protein
16 g fett
20 g kolhydrater