Frukt & Bär, Kakor & Pajer florsocker, folieform, frysta hallon, färska hallon, hallon, hallonmazariner, hallonmumrik, hårdkokt ägg, kaka, kakform, kakor, mandel, mandelmassa, mandelmjöl, mandlar, mazarin, mazariner, mjöl, paj, pajer, rumsvarmt smör, smör, smör- och rapsolja, socker, vanilj, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vanillinsocker, vatten, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Hallonmazariner

 
 
14-16 st

Mördeg:
120 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 äggula
 
Fyllning:
370 g mandelmassa
160 g rumsvarmt smör
2 hela ägg
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
50 färska hallon
 
Garnering:
2 dl florsocker
2-3 tsk vatten
 
Knåda samman alla ingredienser till mördegen i en bunke till en deg.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen, knåda den lite lätt och kavla ut den på ett mjölat bord, 3-4 mm tjock.
Stansa ut 14-16 runda bottnar ur degen och fordra runda mazarinformar med bottnarna.
Se till att degen går över kanten, och skär bort överflödig deg.
 
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan och rör ihop den, lite i taget, med smöret till en slät massa.
Blanda ner ett ägg, oh en äggula i taget och blanda väl.
Blanda till sist i vaniljsocker och vetemjöl och blanda det till en slät och fin massa.
Fyll formarna till lite mer än 3/4 med massan.
Stoppa ca 3 hallon i varje form och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt mazarinerna svalna.
Blanda florsocker och vatten och spritsa eller bred ut över de svala mazarinerna.
Låt glasyren stelna och förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.