Bröd, Fröer & nötter, LCHF baking soda, bakpulver, fet yoghurt, fiber, fiber husk, fiberhusk, grekisk yoghurt, hårdkokt ägg, jäsmjöl, mandel, mandelmjöl, mandlar, po fiber, pofiber, rumsvarmt smör, rysk yoghurt, salt, smör, smör- och rapsolja, turkisk yoghurt, yoghurt, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Formfranska LCHF

 
 
 
 
1 limpa, ca 24 skivor (a 132 kcal, 4 g protein, 2 g kolhydrater , 12 g fett)

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 g smör
5 dl fet yoghurt
 
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa äggen pösigt.
Smält smöret.
Blanda ner yoghurten och smöret i äggen.
Vänd ner de torra ingredienserna och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka ner smeten i den.
Pensla med lite mjölk och strö över frön.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Innertemp ska vara 90°C när det är klart, känn efter med en sticka.
Låt gärna brödet stå på eftervärme i ca 15 minuter.
 
Brödet går utmärkt att rosta!