Dubbelmarinerad oxfilé


4 portioner
500 g oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
2 msk olja
1 msk hoisinsås
1 tsk strösocker
½ tsk salt
Marinad 2:
2 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
½ dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk nymald svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till marinad 1 och lägg oxfilén i en tät plastpåse och slå över marinaden, låt stå i 3 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg filén på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 55 grader, cirka 35 minuter.
Vänd filén en gång under stekningen.
Svep in filén i folie och låt kallna.
Blanda ihop marinad 2.
När filén kallnat skivas den i ½ centimeter tunna skivor och slå över marinad 2.
Ställ kallt i 4 timmar, ös köttet ett par gånger.