Kryddor & Marinader, Nötkött avrunnen kapris, farin socker, finhackad persilja, färsk persilja, hoisin, hoisinsås, kapris, kokande vatten, mald svartpeppar, olivolja, olja, peppar, persilja, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, salt, socker, sockerdricka, sockerfri, soja, sojabönor, strösocker, svartpeppar, svartpepparkorn, tonfisk i vatten, vatten, vinäger, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, vitvin, vitvinsvinäger

Dubbelmarinerad oxfilé

 
 
 
4 portioner
 
500 g oxfilé
 
Marinad 1:
2 msk soja
2 msk olja
1 msk hoisinsås
1 tsk strösocker
½ tsk salt
 
Marinad 2:
2 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
½ dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk nymald svartpeppar
 
Blanda ihop ingredienserna till marinad 1 och lägg oxfilén i en tät plastpåse och slå över marinaden, låt stå i 3 timmar.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg filén på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 55 grader, cirka 35 minuter.
Vänd filén en gång under stekningen.
Svep in filén i folie och låt kallna.

Blanda ihop marinad 2.

När filén kallnat skivas den i ½ centimeter tunna skivor och slå över marinad 2.

Ställ kallt i 4 timmar, ös köttet ett par gånger.