LCHF-cheesecake med jordgubbstopping

 
1 kaka
 
Pajskal
50 g rumsvarmt smör
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
en nypa salt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
 
Fyllning
2 ägg
500 g kesella
1 dl sukrin
1 dl creme fraiche
2 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
finrivet skal och saften från 1 citron
 
Topping
250 g frysta jordgubbar
2 msk sukrin
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant och grädda skalet i ugnen i ca 10 minuter.
 
Vispa ihop äggen snabbt och blanda sedan ner resen av ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
Höj värmen på ugnen till 200°C.
Häll fyllningen i pajskalet och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (täck med folie om det får för mycket färg).
 
Tina jordgubbarna och använd en mixer för att mixa allt till en slät sås.
 
Låt kakan svalna i kylen och servera sedan med jordgubbssåsen.