Choklad, Frukt & Bär, Kakor i långpanna bailey's, bakpulver, florsocker, hallon, kakao, mörk choklad, potatismjöl, rulltårta, smör, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg, äggula

Chokladrulltårta med Bailey's och hallon


 
1 rulltårta
 
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 – 2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Fyllning:
2 äggulor
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
100 g riven mörk choklad
4 msk Bailey´s
Färska hallon
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner resten av ingredienserna och bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd form.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna.
 
Vispa ihop alla ingredienser, utom hallonen, vill en fluffig kräm och bred ut den över kakan.
Strö på hallonen och rulla ihop kakan till en rulltårta från långsida till långsida.
Lägg rullen i kylen att stelna en liten stund.
Skär upp i skivor innan servering.