Pollo tonnato (Kyckling med tonfisksås)
4 port
4 kycklingfiléer
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl pressad citronsaft eller torrt vitt vin
1/2 tsk salt
Sås:
1 äggula
2 msk pressad citronsaft
1 krm salt
1 burk tonfisk i vatten (ca 185 g)
1 msk kapris
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
1 dl olivolja
Koka upp vatten, buljongtärning, citronsaft och salt i en stor gryta.
Rensa och putsa kycklingfiléerna och lägg dem i grytan och sätt på lock och sänk värmen till medel.
Sjud kycklingfiléerna tills de uppnått en kärntemperatur på 70 gradere, ca 15 minuter.
Gör undertiden såsen:
Mixa ihop äggula, citronsaft, väl avrunnen tonfisk, kapris, persilja och basilika med en mixerstav.
Tillsätt olivolja i en tunn ståle, lite i taget och mixa ihop till en slät sås.
Skiva kycklingen i tunna skivor innan servering, och servera med såsen, lättkokt sparris, cocktailkapris.