LCHF, Lamm & Övriga sorters kött, Soppor & Såser balsamvinäger, crema di balsamico, grädde, kantarellfond, köttbuljongtärning, lammfärs, peppar, persilja, röd lök, rödlök, salt, sherry, smör, smör- och rapsolja, vatten, vispgrädde, vit sherry, vitlök, vitlöksklyftor, äggulor

Lammfärsbiffar med sherrysås

4 port
 

500 g lammfärs
1 röd lök
2 ägg
1/2 dl finhackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl vispgrädde
Smör att steka i 
 
1 dl vatten
1 dl vit sherry
1 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 köttbuljongtärning
1 dl vispgrädde
2 msk smör
 
Sätt ugnen på 100 grader.
Hacka rödlöken och mixa ihop det med ägg, persilja, vitlök och grädde.
Blanda ner lammfärsen och forma till fyra stora biffar.
Stek på hög värme i smör så de får fin färg runtom. 
Salta och peppra och lägg biffarna i en ugnsfast form.
Låt biffarna stå i ugnen medans du gör såsen.
Blanda vatten, sherry, balsamvinäger, kantarellfond och buljongtärning och låt sjuda tills ca 1,5 dl återstår.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner grädde och smör.
 
Servera biffarna med sherrysåsen och en god sallad.