Fläskkött, LCHF, Nötkött, Soppor & Såser bacon, franska örter, grädde, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, köttfärs, matlagningsgrädde, nötfärs, peppar, salt, schalottenlök, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyftor, ägg

Baconjärpar med gräddig örtsås

 
4 port

500 g köttfärs
1 ägg
1 scharlottenlök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk franska örter
salt och svartpeppar
1 paket bacon
Smör att steka i
 
Sås:
3 dl grädde
1 tsk köttbuljongpulver
1 tsk franska örter
 
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa ihop ägg, lök och vitlök till en slät smet.
Blanda ner köttfärs och franska örter och smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till små järpar och linda en baconskiva runt varje.
Bryn järparna i en het panna så de får fin färg runtom.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem stå i ugnen tills de är genomstekta.
Gör under tiden såsen.
Utan att diska ur stekpannan, häll i grädde, buljong och örter.
Låt småputtra i ett par minuter.
Sila ev bort "järprester" från såsen och servera den till järparna.