Helgrillad gös fylld med citron, vitlök och örter

 
2 pers. (2,4% kolhydrater)
 
1 hel gös
1 skivad citron
3 skalade och krossade vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 knippe gräslök
salt och peppar
 
Rensa fisken från innanmätet (om du inte köper den i butik, då gör de det säkert gärna åt dig.
Skär bort fenorna på fisken och skär snitt i "skinnet" längs sidorna på fisken.
Lägg ett par citronskivor och lite örter på ett stort ark med folie.
Lägg fisken på det och fyll fisken med fler citronskivor, vitlöken och örter.
Lägg öven citronskivor och örter ovanpå fisken och linda in hela härligheten i foliet så att det håller tätt.
Grilla fisken på indirekt värme (alltså inte rakt över glöden) tills den nått en innertemperatur på ca 56 grader (man kan också se att den är klar genom att köttet lätt lossnar från benen. Men det är ju såklart smidigare med en termometer om man har en)
Låt fisken vila i sitt foliepaket i ett par minuter innan det öppnas upp och fisken serveras.
Servera med en smaskig potatissallad och ett kallt glas vitt!