Lammfärsbiffar med fetaost, ugnsrostade rotfrukter och skysås
Detta behöver du till ca 4 portioner:
6 potatisar
3-4 morötter
1 citron
2 msk olivolja
1 dl hackade rosmarinblad
500 g lammfärs
4 msk dijonsenap
100 g fetaost
Salt och peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk soja
en nypa dragon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatisen och morötterna i klyftor/bitar.
Riv citronskalet fint, i en skål, och pressa ned saften från citronen.
Blanda ner olivoljan och finhackad rosmarin.
Häll hälften av blandningen över rotfrukterna och blanda runt det.
Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Blanda lammfärs, 2 msk senap och resten av citronoljan ordentligt.
Forma färsen till 8 biffar och tryck ner en bit fetaost i varje biff.
Forma biffen runt ostbiten och platta sedan till den igen, så att osten är insluten i biffen.
Fräs biffarna runtom på hög värme i en stekpanna så att de får färg och krydda med salt och peppar.
Ta upp biffarna och lägg i samma form/plåt som rotfrukterna.
Sänk värmen på ugnen till 200 grader och låt stå i mitten av ugnen i 15 minuter till.
Vispa ur stekpannan med grädden, mjölken, 2 msk senap och en nypa dragon.
Låt såsen sjuda i ett par minuter.
Red eventuellt av med lite maizena eller philadephiaost.
Servera biffarna med rotfrukterna, såsen och en god sallad.