Helstekt fläskytterfilé med rosépepparsås

4 port:
500 g fläskytterfilé
Smör till stekning
2 tsk mortlad rosépeppar
salt och svartpeppar

Stekskyn från fläskfilén + saften från ugnsstekningen
1 msk smör
2 schalottenlökar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vitt vin
3 dl grädde
ev. Maizena + vatten till redning
salt & peppar
1 nypa socker

Sätt ugnen på 120 grader.
Putsa fläskytterfilén och fräs den runtom i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och mortlad rosépeppar.
Slå in filén i folie och lägg i en ugnsfast form.
Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av filén och ställ in i ugnen.
Köttet är klart när termometern visar 70-72 grader.
När köttet är klart bör det få vila i foliet i ca 15 minuter innan det skärs upp.

Vispa ur stekpannan du stekte köttet i med lite vatten och häll över det i en kastrull tillsammans med köttsaften som blev över från köttet i ugnen.
Finhacka löken, fräs på den i stekpannan och lägg över även den i kastrullen.
Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, kalvfond, vin och grädde och låt såsen koka upp.
Red eventuellt av med lite maizena och vatten.
Låt sjuda i ca 10 minuter och smaka till sist av med salt, peppar och en nypa socker.

Servera köttet med såsen, ris och en god sallad.