Apelsin- och chokladsemifreddo
6 per
4 ägg
½ dl ljust muscovadosocker
5 dl vispgrädde
100 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad
10 maränger
1 stor apelsin
Garnering:
50 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad
10 maränger
Dela äggen och lägg vitorna i en bunke, och gulorna i en annan.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa ihop äggulorna och muscovadosocker tills smeten är pösig.
Vispa grädden i en tredje bunke.
Vänd ner äggvitorna i äggule-smeten och vänd sedan ner grädden.
Hacka mandlar, choklad och maränger grovt och riv apelsinskalet fint och vänd ner alltsammans i smeten.
Häll smeten i en plasfolieklädd form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
Ställ i frysen i ca 4 timmar.
Hacka mandlar, choklad och maränger grovt och strö blandningen över semifreddon strax före servering.