Skinkstek med världens godaste skysås

4 port.
600 g skinkstek hel bit
smör att steka i
salt och peppar
1 gul lök

3 dl grädde
1 tsk soja
1 msk koncentrerad kycklingfond

Sätt ugnen på 100 grader.
Putsa bort onödigt fett och senor från steken och krydda den med salt och peppar.
Stek steken hastigt runtom i smör i en het stekpanna så att den bara precis får färg.
Vira in steken i folie och lägg i en ugnsfast form.
Skala och klyfta löken och lägg runtom steken i formen.
Stick i en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen.
När termometern visar 83 grader tas steken ut.
Låt steken vila i folie i ca 15 minuter innan det skärs upp.

Häll ner stekskyn med löken i stekpannan och låt koka upp tillsammans med grädden.
Sila av såsen ner i en kastrull och häll ner sojan och fonden.
Låt koka en stund och red eventuellt av såsen med lite maizena.

Servera köttet med såsen och kokt potatis eller något annat gott :)