Gräddfilspannacotta med hallongelé




4 port

Hallongelé:
2 gelatinblad
1 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vatten
1 tsk citronsaft
ca 20 färska hallon

Pannacotta:
4 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 g färskost (typ philadelphia)
3 dl gräddfil

Garnering:
krossade chokladcookies
färska hallon
myntablad

Hallongelé
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca fem minuter.
Värm saften och låt gelatinbladen smälta ner i den.
Blanda ner vatten och citronsaft i hallonsaften.
Fördela blandningen i 4 glas och lägg 5 hallon i varje glas.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca fem minuter.
Dela vaniljstången på mitten (på längden) och skrapaur fröna.
Koka upp grädde, vaniljstång, vaniljfrön och socker i en kastrull.
Sila av vaniljstången, krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i grädden.
Blanda ordentligt och låt svalna något.
Blanda ner färskost och gräddfil.
Häll försiktigt upp i glasen med hallongelé och ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.
Servera med färska bär och krossade kex.