Ugnsbakad torsk med honungsrostad potatis och pumpacréme

Detta behöver du till ca 4 personer:
Torsken:

400 g färsk torskfilé med skinn
smör/olja att steka i
salt och vitpeppar

Honungsrostad potatis:
500 g fast potatis
2-3 msk olivolja
2-3 msk flytande honung
salt och vitpeppar

Pumpacrémen:
400 g muscatpumpa
2-3 msk creme fraiche
2-3 msk smör
salt och vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen (om man vill) och skär den i tunna skivor.
Lägg potatisen på en ugnsplåt och ringla olja och honung över.
Krydda med salt och peppar och ställ i mitten av ugnen i ca 15 minuter, vänd runt potatisen en gång under tiden.

Rensa pumpan från skal och innanmäte och skär den i kuber.
Koka pumpan i lätt saltat vatten i ca 15 minuter tills den blivit mjuk.
Häll av vattnet och låt pumpan ånga av sig lite.
Mixa den till en slät puré och blanda ner creme fraiche och smör.
Smaka av med salt och peppar.

Sänk värmen på ugnen till 150 grader.
Dela upp torsken i fyra portionsbitar, salta och peppra.
Stek fisken snabbt i smör eller olja, först på köttsidan och sedan på skinnsidan.
Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer.
Ställ in fisken, som är klar när innertemperaturen är 56 grader.

Smaklig måltid!