Jordärtskockssoppa med knaperstekt sidfläsk

Detta behöver du till ca 4 portioner:
250 g jordärtskocka
250 g potatis av mjölig sort
250 g morötter
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
2 lagerblad
1 dl creme fraiche
salt och peppar
½ dl finhackad persilja
100 g rimmat sidfläsk

Gör så här:
Skala och dela rotfrukerna i bitar.
Koka rotfrukterna i vattnet, buljongen och lagerbladen tills de blivit mjuka, ca 15 minunter.
Häll av rotfrukterna, men spara spadet till senare.
Mosa/mixa rotfrukterna till ett mos och vispa ner spadet och creme fraichen.
Smaka av med salt och peppar. Strö periljan över soppan vid servering.
Tärna sidfläsket och stek på hög värme tills det blir knaprigt.
Lägg det stekta fläsket på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.

Servera soppan med sidfläsket och ett gott bröd!