Gabrielles Solnedgångskyckling

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g kyckling
salt och peppar
olja att steka i

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
1 ½ dl vitt vin
2 ½ dl tomatsås
7 ½ dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 lagerblad
1 röd chilifrukt
5 dl ris

Gör så här:
Dela kycklingen i lagom stora bitar och salta och peppra generöst.
Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg runtom.
Ta upp kycklingen och lägg den åt sidan.
Häll två msk av kycklingoljan i en stor gryta.
Finhacka löken och fräs i oljan i grytan tillsammans med gurkmeja i ett par minuter.
Häll på vitt vin, tomatsås, vatten, smulade buljongtärningar, lagerblad och en urkärnad och finhackad chilifrukt.
Rör om och låt koka upp.
Sänk sedan värmen på spisen och tillsätt 5 dl ris.
Rör om och lägg ner kycklingen i grytan så att den ligger ovanpå riset.
Koka på låg värme i ca 20-25 minuter tills riser är mjukt och kycklingen genomkokt.

Servera med en god sallad.