Köttfärspiroger på smördeg

Detta behöver du till 4-5 stora piroger
1 gul lök
1 röd spansk peppar
1 morot
olja att steka i
400 g köttfärs
2 msk garam masala
1 pkt (ca 400g) krossade tomater
salt och peppar
2 dl riven ost
4-5 färdigkavlade smördegsplattor

Gör så här:
Finhacka löken, kärna ur pepparfrukten och finhacka den också.
Skala och riv moroten och fräs alltihop i olja i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och stek till det fått färg och tillsätt sedan garam masala och krossade tomater.
Rör om och låt puttra i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegsplattorna något och lägg en klick köttfärs i mitten på ena halvan av degen.
Strö osten över köttfärsen.
Vik den "tomma" sidan av degen över köttfärsen och kläm ihop kanterna med hjälp av en gaffel.. eller med fingrarna.
Grädda "pirogerna" i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.

Servera med en god sallad och guacamole!