Julig pannacotta med hjortrongelé

Detta behöver du till 6 personer:
2 gelatinblad 
1 vaniljstång 
5 dl vispgrädde 
½ dl strösocker 
1 msk glögg 

2 gelatinblad 
100 g frysta hjortron 
1 dl vatten 
1 tsk citronsaft 
1 msk strösocker

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Klyv vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och sockret.
Dra kastrullen av värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, låt dem smälta i krämen.
Låt dra ca 10 min.
Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner dem och glöggen i krämen.
Häll upp i ca 1 1/2 dl stora portionsglas och kyl 2 timmar.
Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten i ca fem minuter.
Koka upp hjortronen med vatten, citronsaft och socker.
Ta upbort hjortronkärnorna, kyl och skeda hjortrongelé över pannacottan när den börjar stelna.
Kyl ytterligare en timme tills gelén stelnat.

Kommentera här: