Bakpotatis-soppa med bacon och tabasco

Detta behöver du till ca fyra portioner:
8 skivor bacon
1 finhackad gul lök
1 ½ dl vetemjöl
1 liter varm kycklingbuljong
2 skalade och tärnade bakpotatisar
5 dl grädde
1 dl färsk finhackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
1 ½ tsk torkad basilika
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk tabasco
1 ½ tsk finmald svartpeppar
1 dl riven cheddarost

Gör så här:
Stek baconen tills den är krispig.
Lägg den på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Ställ åt sidan.
Stek löken i baconfettet som är kvar i pannan till den är mjuk.
Tillsätt mjölet och rör runt ordentligt så att det inte blir klumpar av mjölet.
Värm upp kycklingbuljongen i en gryta och tillsätt löken.
Låt småputtra tills vätskan har tjocknat.
Sänk värmen ytterligare och tillsätt potatisen, grädden, persilja, vitlök, basilika, salt, tabasco och peppar.
Låt sjuda i ca 10 minuter tills potatisen är genomkokt.
Häll i osten och låt den smälta ner i vätskan.
Mixa soppan slät med en mixerstav.
Krossa baconen till smulor och häll ner i soppan.