Rostasfilé i smarrig sås med stuvad blomkål

Tack snälla Sandra för receptet på detta! Jag ändrade om liiite granna från originalreceptet men konceptet var detsamma. Och det var såklart gudomligt gott. M älskade det (fast han fick potatis istället för blomkålen) och har nu begärt att få det varje lördag i resten av hans liv typ. Haha!



Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g rostas
Såsen
2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 tsk soja
1 tsk dijonsenap
salt, peppar och dragon
Stuvningen
3 dl grädde
300 g blomkål
100 g philadelphiaost
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Marinera eventuellt köttet innan för att få lite mer smak på det.
Rensa och skär rostasen i skivor.
Stek dem på hög värme så att de bara får lite färg och lägg dem i en ugnsfast form.
Häll grädde, kalvfond, soja över köttet och klicka ut lite senap i formen.
Krydda med salt, peppar och dragon och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills köttet är färdigt.

Skölj och rensa blomkålen och hacka den i ganska små bitar.
Lägg kålen i en gryta och häll på grädden och saltet.
Koka tills blomkålen mjuknat (ca 20 minuter på medel-värme), späd eventuellt med mjölk eller mer grädde om det blir för tjockt innan kålen är klar.
Blanda till sist ner philadelphiaosten och smaka av med lite vitpeppar.