Goda fiskgrytan
Här är då receptet på den goda fiskgrytan jag lagade till middag igår.
Här är receptet i alla fall!
Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 portionsbitar lax (ca 250 g)
2 portionsbitar torsk (ca 250 g)
4 fasta potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl vatten
3 dl grädde
400 g tomatsoppa
3 msk koncenterrad fiskfond
1 msk färsk hackad timjan
salt och cayennepeppar
färska räkor
creme fraiche
Gör såhär:
Skala och skär potatisen i små kuber.
Koka potatisen tills den är nästan färdig
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i en kastrull.
Tillsätt vatten, grädde, fiskfond och timjan och koka upp.
Skär fisken i kuber och lägg i kastrullen tillsammans med potatisen och tomatsoppan.
Låt småputtra tills fisken är klar.
Smaka av med lite salt och cayennepeppar för att få lite sting i grytan.
Servera med färska räkor, creme fraiche och eventuellt ett gott bröd.
Här är receptet i alla fall!
Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 portionsbitar lax (ca 250 g)
2 portionsbitar torsk (ca 250 g)
4 fasta potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl vatten
3 dl grädde
400 g tomatsoppa
3 msk koncenterrad fiskfond
1 msk färsk hackad timjan
salt och cayennepeppar
färska räkor
creme fraiche
Gör såhär:
Skala och skär potatisen i små kuber.
Koka potatisen tills den är nästan färdig
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i en kastrull.
Tillsätt vatten, grädde, fiskfond och timjan och koka upp.
Skär fisken i kuber och lägg i kastrullen tillsammans med potatisen och tomatsoppan.
Låt småputtra tills fisken är klar.
Smaka av med lite salt och cayennepeppar för att få lite sting i grytan.
Servera med färska räkor, creme fraiche och eventuellt ett gott bröd.