Mammas kycklinggratäng med ost- och vinsås



Detta behöver du till ca 4 portioner:
Stekt eller grillat kött från 1 kyckling

Gratängsås:
2 msk smör
2 ½ msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
3 dl riven ost (t. ex lagrad Svecia)
1 krm vit- eller svartpeppar
eventuellt salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet.
Späd med mjölk, grädde och vin under omrörning.
Låt såsen koka på svag värme i ca 3-5 minuter.
Rör ner osten och smaksätt med peppar och eventuell salt.
Skär köttet i skivor eller bitar.
Lägg det på ett ugnssäkert fat.
Häll på såsen och gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten fått färg och blivit genomvarm.
Servera med kokt potatis och en grönsallad.