Kheer- Indisk risdessert
Egentligen serverade vi två efterrätter efter middagen. Dels den här rispuddingen då, och sen gjorde vi kokosplättar med mango chutney, men den var bara sådär. så det receptet tar jag inte med. Men om någon är intresserad så tror jag det fanns på Santa Marias hemsida.
Detta behövs till 4 personer:
1½ dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm kardemumma (malet eller stött)
3 msk socker
1 msk russin
½ g saffran (1 paket)
Gör såhär:
Blanda ris och vatten i en kastrull.
Koka på svag värme i ca 10 minuter.
TIllsätt resten av ingredienserna och rör om.
Sjud på svag värme under lock i ca 40 minuter eller tills det har blivit som en gröt.
Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och pistagenötter.
Jag tror den här desserten skulle funka till jul faktiskt. Som variant på ris a la malta? Det känns ganska juligt med saffran och kanel iaf :)
Detta behövs till 4 personer:
1½ dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm kardemumma (malet eller stött)
3 msk socker
1 msk russin
½ g saffran (1 paket)
Gör såhär:
Blanda ris och vatten i en kastrull.
Koka på svag värme i ca 10 minuter.
TIllsätt resten av ingredienserna och rör om.
Sjud på svag värme under lock i ca 40 minuter eller tills det har blivit som en gröt.
Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och pistagenötter.
Jag tror den här desserten skulle funka till jul faktiskt. Som variant på ris a la malta? Det känns ganska juligt med saffran och kanel iaf :)